Om fotoboken | Photobook Club Gothenburg är igång
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
1158
post-template-default,single,single-post,postid-1158,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Photobook Club Gothenburg är igång

Vi hade vårt första möte igår, den 26 mars. Oroligt vankade jag omkring på Galleri Nextart som vänligt nog upplåtit sina lokaler. Faceboksidan hade noterat ungefär 20 gäster. Eftersom det är en osäker faktor räknade jag med trettio.

Vi blev 10 personer samt en hund. De flesta hade en fotobok med sig och det blev en intressant kväll med mycket fotoboksdiskuterande. Eftersom vi inte hade träffat varandra tidigare ville jag lätta upp stämningen med en fotografisk frågesport.  Jag hade gjort förstoringar ur en bok som jag kan rekommendera till alla som är det minsta intresserade av fotografi.  Boken heter The history of photography in pen and ink och är tecknad av  Charles Woodard.  Den ser ut så här:

hoppa

Om ni listar ut vilken bokens omslagsbild är så kommer ni att gilla resten av boken, jag säger inte mer. Den finns här

The Photobook Club är en ide som började i England. Upphovsmannen Matt Jonson ville diskutera fotoböcker över nätet. Tanken var att man varje månad valde en bok som man diskuterade i ett forum. Ungefär som en bokcirkel, men på internet. Med tiden började det dyka upp lokala klubbar eftersom det alltid är trevligare att träffas live. I skrivande stund finns det lokala Fotoboksklubbar i på Nya Zeeland, i Japan, Spanien, Irland ,USA, Portugal och snart också i England. Vad som förenar klubbarna är att man hejar på varandra över internetsidan samt att man från moderorganisationen har skickat runt ett paket med fotoböcker som skall vandra mellan världens alla Photobook Clubs.

Efter Göteborgsträffen var alla entusiastiska ( utom hunden som hade span på en halväten hamburgare i en av deltagarnas väska) och vi kommer att arrangera fler kvällar, minst en till under våren.

Tommy Arvidson