Om fotoboken | Fotografiets nobelpris
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
1512
post-template-default,single,single-post,postid-1512,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Fotografiets nobelpris

Det är mycket fotografiskt firande och prisutdelande nu. Erik Holmstedt fick  K V Gullers stipendium. Nästa vecka offentliggörs vem som vunnit Svenska fotobokspriset. Missa inte galan på Rival den 30 oktober. Och 26 november är det dags för TTs stora fotopris.

I går ( fredag 25.10) hölls ett symposium med 2013 års Hasselbladspristagare, Joan Fontcuberta. Det rapporterades att han var en underhållande person att lyssna på. Jag hade inte själv möjlighet att delta. På kvällen var det vernissage på hans utställning. Man visar ett urval ur hans stora produktion. Efter sedvanligt invigande och signering bussades en del av publiken längs en av Sveriges fulaste paradgator, Kungsportsavenyen. Målet var Börsen, den gamla anrika, tidigare handelsbörsen, senare Stadshus, numera festlokal. Eftersom Sveriges television inte sände direkt skildrar jag här evenemanget i text och bild.

Efter ett inledande mingel med mousserande dryck bjöds vi in i matsalen. Här samlades ett hundratal personer. Pristagaren med entourage, folk från Hasselblad, näringslivet, museer samt några fotografer.

I vimlet kunde  ses, Björn Dawidson, Annica Karlson-Rixon, Hasse Persson, Björn Rantil, Anna Strand, Lena Wilhelmsson och Ingrid Nilsson.

Här kommer några bilder:

_DSC0003

Fontcubertas utställning på Hasselblad center

_DSC0001

_DSC0011Lite fixande innan middagen

_DSC0014

_DSC0016

Mingel på Börshuset
_DSC0038

Joan Fontuberta tackar för maten och berättar hemligheten om hans bästa mentor; modern. ” Alla bilder hon tycker är dåliga sparar jag. Då vet jag helt säkert att dom är bra.

_DSC0059_DSC0058En lycklig pristagare

_DSC0061_DSC0024

Jens  S Jensen med stilig slips

_DSC0063Lena Wilhelmsson, Dunkers kulturhus, och Ingrid Nilsson, Preus fotomuseum, var bland de sista gästerna som lämnade festen