Om fotoboken | ÄLSKLING, A selfportrait trough the eyes of my lovers
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
3901
post-template-default,single,single-post,postid-3901,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

ÄLSKLING, A selfportrait trough the eyes of my lovers

omslrova

Jenny Rova

b.frank books 2017

ISBN 978-3-906217-10-9

Hur ska man konstruera ett riktigt ärlig och utlämnande självporträtt? Jenny Rova valde ett okonventionellt sätt. Hon bad åtta av hennes tidigare män samt hennes nuvarande make att ge henne bilder från deras tid tillsammans.

De insamlade fotografierna visar tjugofem år av hennes liv skildrat av människor som en gång stått henne nära. Och i ett fall står henne nära än idag. Genom att hon gjort ett urval bland hundratals bilder så har boken också formats till hennes egen version av sitt liv från ung kvinna till fyrtiofemårig moder med barn.

Men nu väntar jag med intresse på del två av denna bok med de följande tjugofem åren. Detta eftersom jag ofta med svårighet försöker identifiera gamla vänner jag hittar på Facebook, som jag inte haft kontakt med på ett trettiotal år. Det är först när vi börjar bli 50 -60 år som vi ser vuxna ut !

015-Jenny Rova

är den manliga blicken som råder i boken och det är naturligtvis inte någon överraskning att vi män är intresserade av nakenheten. Det är intima och kärleksfulla bilder som nog aldrig varit avsedda för publicering. Andra bilder visar kriser och att kärlek inte alltid är så lätt. Jag har ändå svårt att förstå dessa män som sparat dessa bilder från en länge sedan avslutad kärlekshistoria. Eller varför man överhuvudtaget smyger sig på någon när hon sover. Men är man kär så…

 

Det här är en bok som väcker många frågor om manlig och kvinnlig sexualitet, om åtrå och saknad. Och också om vilka spår vi lämnar efter oss, både som fotografer och som objekt. En fråga som är ännu mer aktuell idag när vi inte alls har samma kontroll på vilka bilder av oss som flyter omkring på internet.

 

Tommy Arvidson, fotograf och skribent i Göteborg