Om fotoboken | Stock
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
1796
post-template-default,single,single-post,postid-1796,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Stock

 

stockomslag

Morten Andersen

Shadowlab, 2014

 

Norske fotografen Morten Andersen har varit på artist- recidency i Stockholm. Resultatet redovisas i en bok och en utställning på Centrum för fotografi på Tjärhovsgatan i samma stad.

 

Det är ett blåsigt och regnigt Stockholm som möter Andersen. Tunnelbanan är fylld av människor som var och en sitter i sin egen bubbla. I dubbelexponeringar ser vi en ganska sorgsen fotografs

självporträtt. En smula energi och glädje finns på rockklubbarna och på fotobollsläktaren. Och körsbärsblommningen i Kungsträdgården har han prickat in. Likaså några Kenneth Gustavson- duvor som vilset flaxar runt. Och är det inte Gunnar Smoliansky vi ser studsa nerför en slussentrappa?

inlagaStock

 

Och trots att man slås av tanken att det kanske inte alltid är så roligt att vara artist in recidense så finns det en slags berättarglädje i den här boken. En slags vilja att skildra gatulivet även om man inte känner sig välkomnad, och man längtar in i en gemenskap som skymtar där någonstans i ett fönster på tredje våningen.Men till sist återstår bara självtillfredställelsens våta pappersservett.

Boken säljs på CFF och Konstig men skynda, den är bara gjord i 78 exemplar.

 

Tommy Arvidson, skribent och fotograf i Göteborg