Om fotoboken | Paris Photo på gång
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
22409
post-template-default,single,single-post,postid-22409,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Paris Photo på gång

 

Paris Photo har rullat igång igen. Allt är som vanligt. Ungefär tvåhundra gallerier. De flesta från Europa  och USA, men också några från Sydamerika och Mellersta Östern. Vackra, välklädda människor vimlar runt och studerar bilder som visar allt från bottenlös fattigdom, ursprungsbefolkningar, The Factory, till månlandningar. 

Bruce Davidson har grävt djupt i sitt arkiv och hittat tre kartonger med bilder på Brooklyn Gang. Han ställer ut och säljer 71 bilder kopierade 1998. Bilderna på tonårsgänget The Jokers togs 1959. I en upplaga på tre. Nytt för i år är att en del gallerister inte sätter ut priser på den lilla informationsskylten vid bilderna. Det är bra, jag misstänker att priset på den här kollektionen innehåller åtskilliga nollor.

Ett trettiotal bokförlag finns på plats, ovanligt många japanska i år. Jag såg inte till Martin Parr men däremot så skyltade en bokhandel med en komplett kollektion av Parrböcker.

 

The Paris Photo- Aperture Photobook awards består av ett hundratal titlar uppdelade i tre klasser. Kataloger, årets fotobok och First Photobook. Vilka som vunnit presenteras i morgon, fredag. Man kan som vanligt konstatera att en fotobok kan handla om vad som helst och se ut hursomhelst ( även om man mest bara blir trött på de där med en massa lösa lappar.) Mest förtjust blir jag i en bok som visar interiören i ett antal amerikanska bilar. Americans Interiors heter boken och jag kan garantera att, oavsett hur skräpig du tycker att din bil är invändigt så är det bara en västanfläkt mot de här rullande sophögarna.

Tommy Arvidson skrivare och fotograf i Paris