Om fotoboken | Martina Korosec: The Red Thread
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
22510
post-template-default,single,single-post,postid-22510,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Martina Korosec: The Red Thread

Martina Korosec
The Red Thread
Eget förlag 2018
ISBN 978-91-639-9379-4

 

På omslaget, en tant mitt i steget, på tunnelbanan, i Stockholm. Bilden är fästad på omslagskartongen med sådan där kirurgtejp som är halvt genomskinlig. Det här är en artist book. Handgjord i 20 exemplar. Boken är, som titeln antyder, sydd med röd tråd. Det är också en Stockholmsskildring.

Vi upplever ett Stockholm där paraplyer tappas bort och där personen som lämnade spåren över isen, ändå inte vågade sig längst ut på fjärden.

En gammal telefon ligger ensam i tunnelbanan, utan kontakt med omvärlden och bakom en buske står två skor, bortglömda men prydligt i givakt bredvid varandra.

Det är bilder från ett vardags Stockholm där man tar med sig plastkrokodilen till badplatsen eller somnar på tunnelbanan en sen afton. Här finns många stämningsfulla bilder fjärran från alla turistmotiv. Lite tveksam är jag till upphovspersonens självporträtt som jag tycker dyker upp lite för ofta.

Tommy Arvidson, fotograf och skribent i Göteborg