Om fotoboken | nu
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
2384
post-template-default,single,single-post,postid-2384,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

nu

IMG_4834

Gabriella Dahlman

Kalejdoskop förlag 2015

ISBN 9789179361174

Äntligen, säger nog många nu när Dahlman kommer med sin första helt EGNA fotobok. Hon är ju av många känd som den skickliga trädgårdsfotografen, både med ett antal egna trädgårdsböcker och för ett flitigt medverkande i trädgårdstidningar.

Men detta är alltså något helt annat. Kanske handlar det om sorg,  saknad. Alldeles säkert handlar det om tid. Den tid som fotografiet för evigt fryser.

IMG_4837

Det är bilder som rymmer mycket symbolik. Det hoptvinnade lakanet, Det trasiga växthuset där allt prunkar både innanför och utanför de kvarvarande begränsningarna. Men symboliska bilder kanske man inte skall fundera på så mycket, bara låta dem sakta tränga in i medvetandet, så dyker dom upp sen när man minst anar det. Eller också ligger dom där och skvalpar i det omedvetna. För så bra är dom här bilderna.

Den bild jag fastnar mest för är en svårtydbar trädgårdsmiljö. Sitter det någon på bänken? Och vad är det som yr i luften?

gabbis

Tommy Arvidson, skribent och fotograf i Göteborg