Om fotoboken | Midnight Milk
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
2721
post-template-default,single,single-post,postid-2721,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Midnight Milk

sjøvoldoms.jpg

Marie Sjøvold

Journal 2015

ISBN 9789187939112

Sjövold är en familjelivets poetiska uttolkare. Det vi tror är trädrötter på omslaget är i själva verket de blodådror som kvinnor ofta får runt bröstkorgen under graviditeten. Vi får här en berättelse om när ett barn kommer till världen. I Sjövolds fall hennes andra dotter.

Boken handlar mycket om närhet och kroppars kontakt. Men här skildras också vardagslivet som småbarnsförälder och vad det innebär att vara en del av en familj och en person som har totalt ansvar för en ny liten värnlös varelse.

36_09midnightmilk09.jpg

Vissa bilder är som hämtade ur en dröm, medans andra skildrar det jobbiga med en grill som röker in. Det är en vacker bok och en bok som andas någon slags harmoni och lycka över hur livet kan vara när det är som bäst.

I en bilaga i bokens mitt har äldsta dottern medverkat med en berättelse där alla personer är urklippta, säkert inspirerade av Tove Janssons Vad hände sen.

36_11midnightmilk10.jpg

Den här boken är egentligen del två i berättelsen om moderskapet. I den år 2011 utkomna, Dust catches light, skildras födseln av det första barnet och rötterna tillbaka tio tidigare generationer. Den boken får man tyvärr jaga på antikvariat, då den är slutsåld. Men jag lovar, den är värd att letas efter, den också.

 

Tommy Arvidson, fotograf och skribent i Göteborg

 

PS. Här  kan du höra en podcast från NRK om och med Marie Sjövold