Om fotoboken | Dont worry, jämt och ständigt
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
2511
post-template-default,single,single-post,postid-2511,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Dont worry, jämt och ständigt

Jag tror att man mår rätt så bra av att inte HELA tiden tänka på saker som klimathotet, all världens terrorverksamhet, arbetslöshet eller bakterier i djupfrysta hallon.

Här kommer några exempel:

peroms

Paranormalorama, Indien

Per Englund

Svensk Bokproduktion 2015

ISBN 9789198013733

Englund reser till Indien för att besöka flickvän, blir magsjuk (men det hör väl så att säga till, när det gäller Indien). Han fotograferar mycket och panoramigt. (Jag utgår från att ni alla har sett den där funktionen på er mobilkamera.)

Det har blivit en väldigt fin liten dagbok med stundtals lite hallucinatoriska bilder (magsjukan?)

perin1

perin2 perin3

Boken är tryckt och bunden i Indien, på det ibland underskattade tryckeriet VIDHI Copiers & Stationary Shop nr 2.i en upplaga på 22 ex.

Att göra fotoböcker behöver inte alltid vara så oerhört komplicerat!

 

katt1

 

Kalender 2016

Föreningen Höörs Hemlösa katter

Räddningstjänsten i Höör

Höörs tryckeri 2015

Hemlösa katter är ett elände. Jag kan själv få lite dåligt samvete när jag tänker på alla gånger vi reste på semester från vår katt och bara lämnade en skål med mat och en med vatten. Till mitt försvar får jag säga att katten själv gärna var en vagabond som lika gärna sov i det närbelägna stallet som hemma. ( Man kände på lukten var han hade varit), samt att vi alltid lämnade källardörren öppen.

Den här kalendern verkar i samma tradition som t.ex den årliga kalendern med Venetsianska gondoljärer ( det finns faktiskt en sådan) eller Pirelli kalendern. Det vill säga något snyggt att vila ögonen på och i detta fall något gulligt.

katt2

Att ta hand om utsatta katter och släcka bränder verkar vara en verksamhet som kan kännas en aning mer behjärtansvärd än att ro omkring med turister eller kränga bildäck.

Tommy Arvidson, skribent och f.d. kattägare

P.S. En representant för Räddningstjänsten i Höör berättar oroligt för mig att det inte längre ingår i brandkårens uppgifter att plocka ner katter ur träd.

P.S.2 Själv har jag alltid varit av den åsikten att dom kommer ner när dom blir hungriga.