Om fotoboken | Passenger seat
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
1503
post-template-default,single,single-post,postid-1503,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Passenger seat

Pass-seat

Per Englund

Museum Paper 2012

ISBN9789197815024

En del fotografer fotograferar jämt. Till synes utan anledning eller syfte. Där finns en rastlöshet och och en önskan att stoppa tiden. Jag känner en fotograf som fotograferat snöhögar. Någon har fotograferat kråkbon.

Per Englund bodde en tid i en liten lägenhet i korsningen Högalidsgatan /Långholmsgatan i Stockholm. Efter att en tid planlöst fotograferat den vardagliga dramatiken på gatan, började han fotografera passagerarna i bilarna som stannade vid rödljuset. På de trettio sekunder han hade på sig hann han få några bra exponeringar. Lite grann som att fiska säger han själv i en sluttext. Det händer mycket där vid stoppet. Händer söker varandra. Någon kollar sin kalender. Ett passagerarsäte fylls helt av en jättelik pelargon. En fågel transporteras i sin bur övertäckt av en handduk.

Pass insida

Vi blir delaktiga i en vardagens teater som aldrig tar slut.

Boken har ett elegant konstläderomslag med ett utstansat kikarhål. Trettio ögonblick från från ett trafikljus i Stockholm. Street photography utan att lämna hemmet.

Tommy Arvidson, fotograf och skribent i Göteborg