Om fotoboken | I listornas tid!
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
1619
post-template-default,single,single-post,postid-1619,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

I listornas tid!

Bara för några få år sedan var det bara några få som vid årets slut publicerade listor över årets bästa fotoböcker. I år har allt exploderat. Till och med de svenska dagstidningarnas kultursidor har insett att fotografisk litteratur är värd att uppmärksamma. SVD rekomenderade nyligen tre fotoböcker ut årets skörd. Jonas Sjöström från Göteborgs Konstmuseum var en av åtta som fick lista sina favoriter i världens bästa fototidning, British Journal of Photography. Han valde bara svenska böcker! Så blev den svenska fotografin lite internationellt uppmärksammad.

Här nedan har jag listat några listor. Snart kommer den stora listan, den alla talar om, Photoeyes åliga lista som brukar innehålla ungefär tvåhundra böcker.

Sen i mars är det dags för del tre av Parr/Badger The Photobook, a history. Det viskas om vilka som kommit med i den här volymen. På paris Photo kunde man se en dummy med ett omslag som visade att Kent Klich Palestinabok var en av de utvalda.

lich

Det är listornas tid nu!

Alec Soth

American Photo

Time

NY times

Lens culture

Mother Jones

Washington Post

I LOVE THAT PHOTO

The Guardian

British Journal of Photography 

Le monde

The Telegraph