Om fotoboken | Årets trend, Dummy Awards
En sida helt ägnad åt fotoböcker
Fotobok, Fotoböcker, böcker, foto, Photo books, photobook, Tommy Arvidsson,
2294
post-template-default,single,single-post,postid-2294,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Årets trend, Dummy Awards

En dummy (av engelska dumb, ‘stum’, ‘tyst’) är ett provexemplar av en trycksak. Den har oftast en skissartad utformning men motsvarar den färdiga tidningen, tidskriften eller boken i storlek och layout.[1]

tack wikipedia

Alla har vi bildprojekt liggande, i olika stadier av färdig bok. Just nu är det hög tid att göra något åt den där bildhögen eller blurbboken (som skall förbättras eller omredigeras).

Ännu finns lite tid att göra en dummy som du kan stå för. Just i år verkar det finnas fler möjligheter än någonsin att få din bok tryckt och utgiven på ett förlag.

Kolla här:

Landskrona Foto & Breadfield Dummy Award

http://breadfield.com/open-call-landskrona-foto-breadfield-dummy-award/

Repetera titeln 50 gånger så att du minns den! Bakom den krångliga titeln döljs ett fantastiskt tillfälle att få berätta om ditt bokprojekt inför publik under Landskrona Fotofestival. Och om du har gjort något riktigt bra (Äsch var inte så självkritisk nu!) så har du chans att vinna priset som innebär att du får hjälp med att ge boken en snygg form, att du får den tryckt hos ett av Sveriges bästa tryckerier, Göteborgstryckeriet, i 500 exemplar varav du själv får ett hyfsat stort antal. Boken distribueras dessutom av Breadfield förlag.

Spine Dummy Award

http://spinefest.org/PDF-%20opencall%20dummy1.pdf

I samband med fotoboksfestivalen Spine i Stockholm delas ett pris ut för bästa dummy. Priset består av att ett av Sveriges bästa tryckerier, Göteborgstryckeriet, trycker upp din bok i 500 exemplar.

(Och jag är inte sponsrad av Göteborgstryckeriet, jag vet bara att det förhåller sig så.)

Nordic Dummy Award

http://www.fotogalleriet.no/index.php?option=com_fabrik&view=details&formid=12&rowid=1260&Itemid=134&lang=en

Kanske den mest prestigefyllda av dessa tre. Här får man sin bok utgiven på det tyska förlaget Kerher. Tävlingen som funnits till ett antal år brukar domineras av danskar, norrmän och finländare.

Så kom igen Sverige!!

Tommy Arvidson, fotograf och skribent, (och jävig när det gäller Lkr foto& Brfld D Award, efter som jag deltar i arrangemangen av Fotobokssöndag i Landskrona, vilket jag återkommer till.)